top of page

Rakentajan ei tarvitse päätyä hirteenHirsirakentaminen on yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä. Yhä useampi rakentaja valitsee hirren ekologisista syistä. Hirren heikko energiatehokkuus tuottaa kuitenkin päänvaivaa pahenevassa energiakriisissä. Maailmalla trendaa kuitenkin jo uusi vaihtoehto, joka pieksee hirren mennen tullen ekologisuudeltaan ja energiatehokkuudellaan. Pääosin maatalouden sivutuotteesta valmistetuista elementeistä rakennetaan olkitaloja jo 28 maassa. Suomi mukaan lukien.


Hirsirakentaminen on perinteinen suomalainen tapa rakentaa rakennuksia. Eniten hirttä käytetään loma-asunnoissa, joiden energiakustannukset ovat usein vähäisen käytön vuoksi merkityksettömiä. Viime aikoina hirsirakentamista asuinrakennuksissa on lisännyt hirren ekologisuus. Yhä useampi kuluttaja valitsee uusiutuvasta puusta rakennetun kodin ekologisista syistä.


Maailmalla leviävä olkitalojen trendi on rantautumassa myös Suomeen. Jo kymmenet perheet ovat rakentaneet kodin kaksoispuurunkoisesta olkielementistä, koska se on ekologinen, nopea rakentaa, energiatehokas, kustannuskilpailukykyinen, sekä terveellinen. Elementti valmistetaan maatalouden sivutuotteena tulevasta oljesta ja puusta. Koska elementistä jopa yli 90 prosenttia on olkea, sen ympäristövaikutukset ovat olemattomat.

Olkielementin energiatehokkuus on jopa 2,5 kertainen massiivipuuhun verrattuna. Vaikka kemiallisesti olki vastaakin puuta, sen pillimäinen rakenne tekee siitä paremmin eristävän. Liitettäessä elementit yhteen, liitospinnoissa on aina olki olkea vasten, eikä kylmäsiltoja synny. Olkirakenne on myös muoviton, joten siihen ei muodostu kastepisteitä ja hengittävyys säilyy tehden sisäilmasta raikkaan ja terveellisen.


Suomen ekologisin talomallisto markkinoille

Syyskuun alussa lanseerattava Olkitalo.fi -palvelu tuo ensimmäisenä Suomen markkinoille olkielementeistä valmistetut valmistalomallistot. Myyntiin tuleva Model-X mallisto on Suomen ekologisin talomallisto. Mallistossa on neljä erikokoista vaihtoehtoa, jotka voidaan myös saumattomasti liittää yhteen pari- tai rivitaloiksi. Premium luokan talomallisto on aluksi saatavissa kolmella eri toimituspaketilla. Pian tulevaan muuttovalmiiseen pakettitoimitukseen sisältyy ylivertainen energiapaketti. Talojen energiatehokkuus varmistetaan kuhunkin kohteeseen tehtävällä tekoälypohjaisella energiavirtojen optimoinnilla ja älykotijärjestelmällä. Lisäksi toimitukseen sisältyy samoin kuhunkin kohteeseen räätälöitävät energiaratkaisut.


Palveluun tulee uusia talomallistoja lisää, kun yhteistyökumppaneiden mallit saadaan myös myyntiin. Toistaiseksi valmistalomalleista on saatavilla ainoastaan Model-X -mallit. Palvelun kautta saa myös suunnittelupalveluita oman talon suunnitteluun ja jo suunniteltuihin taloihin tarjous olkielementeistä suunnitellun rungon tilalle.


#asuminen

#rakentaminen

#uudisrakentaminen

#Puurakentaminen

#ekologisuus

#ympäristöystävällisyys

#lifestyle

#säästäminen

#ilmasto

#ilmastoystävällisyys

#KestäväRakentaminen

#EkologinenRakentaminen

#ympäristö

265 views0 comments
bottom of page